Sunday, May 17, 2009

Ανακοίνωση ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ

Μετά από απουσία πολλών ημερών σχεδόν ενός μήνα.
Αυτόν τον μήνα συνέβησαν πολλά πράγματα στην ομάδα μας. Πλέον είναι αργά να ασχοληθούμε με όσα συνέβησαν. Ο λόγος που γραφώ σήμερα είναι απλά για να μεταφερω την ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. σχετικά με την σύλληψη μονό πορτοκαλί και κανέναν από τους Κινέζους. Για ακόμη μια φορά η αστυνομία μας δουλεύει επιλεκτικά




ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑ ΙΣΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε πριν 30 χρονιά με κυριότερο σκοπό να διαφυλάσσει τα συμφέροντα όλων των ΑΠΟΕΛιστων και αυτό θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία του κόσμου μας για την απόφαση της δικαστικής όμως η θέση του συνδέσμου είναι πως δεν πρέπει να αφήσουμε τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο που να αφήνεται να νοηθεί πως στον αγώνα με την ομόνοια μόνο οι φίλαθλοι μας, απρόκλητα και χωρίς αιτία, δημιούργησαν επεισόδια.

Εάν ήμασταν όντως ένας καθαρά «οπαδικός σύνδεσμος» που «στεγάζει και συγκαλύπτει τους χούλιγκαν» (έτσι μας παρουσίασαν τα ΜΜΕ) τα γεγονότα του αγώνα θα μας άφηναν υπερευχαριστημένους αφού όπως παρουσιάστηκαν δείχνουν τους λεγόμενους «χούλιγκαν του συνδέσμου μας» να νικούν κατά κράτος. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΠΟΕΛ υπάρχει για να λειτουργεί προς όφελος της ομάδας και αντιπροσωπεύει όλο τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Αντιθέτως αυτά που έγιναν μας προβληματίζουν αφάνταστα επειδή θέτουν σε κίνδυνο την έδρα μας για την νέα σεζόν. Δεν μπορούμε όμως να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι εντοπίζουμε μία άνιση μεταχείριση εναντίον μας, τόσο από το κράτος όσο και από τα ΜΜΕ ενώ εκτιμούμε πως η συνεχιζόμενη ατιμωρησία οπαδών της άλλης ομάδας ίσως να είναι και ο κυριότερος λόγος για τα όσα έγιναν τις προάλλες αφού νομίζουν πως μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπου θέλουν και όποτε το θελήσουν. Όταν όμως αντέδρασαν οι φίλαθλοι μας στις προκλήσεις που προηγήθηκαν ξεκίνησε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το βάρος της ευθύνης μόνο στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και το σύνδεσμο.

Εμείς θα θέλαμε να πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει εκ μέρους της αστυνομίας, όμως τα γεγονότα υποδεικνύουν πως ίσως να δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση ή το κυβερνών κόμμα για να αντιμετωπίζει με επιείκεια τους οπαδούς της ομόνοιας σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δυστυχώς, και με βάση τα γεγονότα, αυτό φαίνεται να γίνεται αφού δεν εξηγείται αλλιώς η επαναλαμβανόμενη ατιμωρησία των οπαδών της εν λόγω ομάδας.

Στον τελευταίο αγώνα με την ομόνοια (όπου τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα ως προερχόμενα από φιλάθλους μας) οι οπαδοί του αντίπαλου άρχισαν από νωρίς τα επεισόδια αφού πριν τον αγώνα παραβίασαν μαζικά τις πόρτες της βόρειας κερκίδας, μπήκαν χωρίς εισιτήριο, και κάθισαν εκεί φορτωμένοι με πέτρες και βεγγαλικά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος, οι οπαδοί της ομόνοιας άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ μετά το δεύτερο τέρμα άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και πλακάκια προς τη Δυτική κερκίδα. Ακολούθως, μετά την διακοπή του αγώνα, γύρω στους τριάντα περίπου οπαδούς της ομόνοιας, μετέβησαν στην Ανατολική κερκίδα, και ξανάρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες και πορσελάνες, αυτή τη φορά στους οπαδούς μας που παρέμειναν στην Νότια κερκίδα. Κάποιοι από αυτούς πυροβόλησαν ακόμη και με ειδικό πιστόλι δύο φωτοβολίδες προς τη Νότια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φίλαθλοι μας που κάθονταν εκεί. Στο τέλος αυτά τα άτομα βγήκαν έξω από το στάδιο και κινήθηκαν προς τη νότια κερκίδα για να επιτεθούν σε φιλάθλους μας από την ανατολική πλευρά. Μετά από όλα αυτά αντέδρασε ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ και έγινε ότι έγινε στην βόρεια κερκίδα.

Επίσης, οι τηλεοπτικοί φακοί δείχνουν καθαρά τους οπαδούς της ομόνοιας (στην κατηφόρα της Βόρειας κερκίδας) να εκσφενδονίζουν αντικείμενα προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα βλέπουμε και τους άνδρες της ΜΜΑΔ να περνάνε ανάμεσά τους, αφήνοντάς τους ανενόχλητους να πετάνε πέτρες στους οπαδούς μας. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται η αστυνομία δεν αφέθηκε να κάνει σωστά το καθήκον της. Μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από δέκα συλλήψεις και προσαγωγές οπαδών του ΑΠΟΕΛ, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι χωρίς σοβαρά στοιχεία. Καμία σύλληψη οπαδού της ομόνοιας δεν έγινε άσχετα εάν φαίνονται ξεκάθαρα στους τηλεοπτικούς φακούς ποιοι από αυτούς πετάνε πέτρες.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία δεν αφέθηκε να κάνει το καθήκον της όσον αφορά τους οπαδούς της ομόνοιας. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο αγώνα μας εναντίον της ομόνοιας, οι οπαδοί της έσπασαν καρέκλες, τζάμια, αυτοκίνητα, χτύπησαν δεκάδες αστυνομικούς μπροστά στις κάμερες, προσπάθησαν να κάψουν ζωντανό ένα αστυνομικό και προς μεγάλη έκπληξη της κοινής γνώμης δεν έγινε καμία σύλληψη. Αντιθέτως παρουσιάστηκαν σαν θύματα αστυνομικής βίας! Οι τηλεοπτικοί φακοί, αλλά και το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του γηπέδου έδειξαν πεντακάθαρα ποιοι προκάλεσαν τις ζημιές και τα επεισόδια, όμως κανένας από αυτούς δεν συνελήφθη. Οποιοσδήποτε μπορούσε να αναγνωρίσει πολλούς από τους οπαδούς τους, που χτυπούσαν αστυνομικούς με τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα στις κάμερες, αλλά κανένας δεν τους κατήγγειλε. Αντί λοιπόν να γίνουν συλλήψεις τέθηκε σε διαθεσιμότητα λοχίας της αστυνομίας! Την ίδια ώρα (πιθανόν και πάλι μετά από πιέσεις) ο αρχηγός της αστυνομίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο για να επισκεφθεί αυτούς που δημιούργησαν τα επεισόδια και «ενοχλήθηκαν» από τα δακρυγόνα όταν επενέβη η αστυνομία.

Μια εβδομάδα αργότερα η ομόνοια αγωνιζόταν στο Αντώνης Παπαδόπουλος εναντίον της ανόρθωσης όπου και πάλι οι οπαδοί της έκαναν ζημιές στο γήπεδο, ενώ έξω έσπασαν τζάμια, βιτρίνες, αυτοκίνητα, όλα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων. Καμιά σύλληψη δεν έγινε, καμιά ενέργεια από την αστυνομία για να αποτρέψει τα επεισόδια. Αντιθέτως, ο αρχηγός της αστυνομίας βγήκε στα κανάλια δηλώνοντας πως η αστυνομία δεν αντέδρασε γιατί «φοβάται τους χούλιγκαν». Λίγο αργότερα ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωνε πως υπήρχε διαταγή, να μην επέμβει κατ' ουδένα λόγο η ΜΜΑΔ!!!

Το ίδιο συνέβηκε και πρόσφατα στον αγώνα ομόνοιας-αέλ στο ΓΣΠ όταν οπαδοί της ομόνοιας προσπάθησαν να λιντσάρουν κυριολεκτικά τους λιγοστούς οπαδούς της αέλ και ανενόχλητοι πορεύθηκαν προς την νότια κερκίδα και τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Ούτε τότε έγινε θέμα στις ειδήσεις, ούτε τότε τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν, ούτε τότε δημοσιοποιήθηκε το βιντεογραφικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του σταδίου. Τίποτα απολύτως δεν έγινε, ακόμα και μετά που ο πρόεδρος της αέλ ήταν έξω φρενών και «πυροβολούσε» εναντίον της αστυνομίας σε όλα τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και μετά που ο ΣΥ.ΦΙ αέλ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εναντίον της αστυνομίας.

Για μας αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα αφού όπως φαίνεται, και για ανεξήγητους λόγους, η παρουσίαση του κλειστού κυκλώματος του ΓΣΠ γίνεται κατ’ επιλογή. Να πιστέψουμε δηλαδή πως δεν υπάρχει βιντεογραφικό υλικό απ΄τα επεισόδια του τελευταίου αγώνα που να δείχνει την παραβίαση των εισόδων του ΓΣΠ, τον ερχομό τους στην Ανατολική κερκίδα και την απόπειρα που έκαναν να επιτεθούν σε φιλάθλους μας πίσω από την Ανατολική κερκίδα; Γιατί μόνο όταν και εφόσον αντέδρασαν οι οπαδοί μας και αντεπιτέθηκαν βρέθηκε το βιντεογραφικό υλικό; Γιατί δεν έγιναν συλλήψεις και από τις δύο πλευρές; Εμείς είμαστε σίγουροι πλέον ότι κάποιοι επεμβαίνουν στο έργο της αστυνομίας και όποτε γίνονται επεισόδια που αφορούν τους οπαδούς της ομόνοιας η αστυνομία δεν αφήνεται να δράσει όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης είναι λυπηρό να διασύρεται το όνομα του προέδρου μας και των άλλων συλληφθέντων ΑΠΟΕΛιστων από τα ΜΜΕ ενώ σε χειρότερες περιπτώσεις που αφορούν οπαδούς της ομόνοιας και έγιναν συλλήψεις επικρατεί σιγή ιχθύος. Όταν πέρσι 30 οπαδοί της ομόνοιας επιτέθηκαν στο οίκημα του σωματείου μας και τραυμάτισαν σοβαρά ανυποψίαστο φίλαθλο μας, γιατί δεν δημοσιεύτηκαν τα ονόματα αυτών των «ανθρώπων»; Ο πρόεδρος μας αντιμετωπίζει γελοίες καταγγελίες και όμως το όνομα του ήταν πρώτη είδηση. Αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ποινές που προνοούν μέχρι και 10 χρονιά φυλάκιση γιατί συγκαλύπτονται;

Εμείς ζητούμε την σωστή παρουσίαση των γεγονότων από τα ΜΜΕ, την ίση μεταχείριση προς όλους τους φιλάθλους, να μην γίνονται συλλήψεις μόνο από την δική μας πλευρά αφού υπάρχει βιντεογραφικό υλικό που «καίει» και τους υπόλοιπους και τέλος, ζητούμε τη συσπείρωση του κόσμου και όλων των παραγόντων γύρω από τον σύνδεσμο αφού είναι εμφανές πλέον πως κάποιοι στοχεύουν να εκμεταλλευτούν την εξουσία που έχουν για να διαλύσουν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ. Να είστε σίγουροι όμως πως μέσα από όλα αυτά που γίνονται θα βγούμε πιο δυνατοί από ποτέ.




ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. ΑΠΟΕΛ

No comments: