Sunday, May 17, 2009

20.04.2008 Δεν Ξεχνώ

Δύο παρουσίες μέχρι τώρα για την υπόθεση της 20ης Απριλίου 2008 και η υπεράσπιση των δολοφόνων έκανε σαφέστατη τη γραμμή που θα ακολουθήσει. Προσπάθεια καθυστέρησης και απόλυτη σιωπή μπας και ξεχαστεί το θέμα και πέσουν στα μαλακά τα ανθρωποειδή που εκπροσωπεί. Εξηγώντας τα πιο πάνω, παραθέτω άρθρο της εφημερίδας «ΑΛΗΘΕΙΑ» με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2009, στο οποίο μπορούμε να δούμε τι έγινε στην πρώτη δικάσιμο:

«ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ 4 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ»

Άρχισε η δίκη για τραυματισμό φιλάθλου

Του Πάμπου Μιτίδη

Δύο μόνο από τους επτά συνολικά κατηγορούμενους για τον τραυματισμό 27χρονου οπαδού του ΑΠΟΕΛ, που σημειώθηκε στις 20 Απριλίου 2008 έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του Δικαστηρίου. Το απίστευτο στην όλη υπόθεση είναι ότι μέχρι σήμερα δεν επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια στους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ εναντίον του έβδομου κατηγορούμενου εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Οι δύο που παρουσιάστηκαν χθες εναντίον του Δικαστηρίου ζήτησαν χρόνο για να διορίσουν δικηγόρους και ως εκ τούτου η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε νέα δικάσιμος η 3η Φεβρουαρίου. Παράλληλα το Δικαστήριο διέταξε έλεγχο για επίδοση του κατηγορητηρίου στους 4.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ομάδα 20 περίπου νεαρών κουκουλοφόρων με κασκόλ άλλης ομάδας επιτέθηκαν με ρόπαλα, κασμά, βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον τριών νεαρών ηλικίας 24,25 και 27 χρονών που είχαν μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβουν τα οχήματά τους. Από την επίθεση ο 27χρονος τραυματίστηκε στο μάτι και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αργότερα στο Μακάρειο όπου υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, ο άτυχος νεαρός απώλεσε την όρασή του και σήμερα ζει τον εφιάλτη της τύφλωσης από το ένα μάτι.

Το παρών του χθες στην αίθουσα του Δικαστηρίου έδωσε και το θύμα της επίθεσης, μαζί με συγγενής και φίλους τους, ενώ να σημειωθεί ότι πλήθος συγγενών και φίλων του βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το κτίριο, οι οποίοι εξέφρασαν με την εκεί παρουσία τους τη συμπαράστασή τους προς το θύμα, την αγανάκτησή τους για το συμβάν και την πίστη τους για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Εφημερίδα «ΑΛΗΘΕΙΑ», Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009»

Στην δεύτερη δικάσιμο, στις 3 Φεβρουαρίου 2009, δεν υπήρξαν και ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις. Και πάλι αναβολή, για τις 27 Φεβρουαρίου αυτή τη φορά.

Απλά, να σταθώ σε 2-3 σημαντικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την υπόθεση.

Α) Το ότι ΜΟΝΟ 7 άτομα κατηγορούνται. Αυτό από μόνο του είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ ενεργοποιήθηκαν οι διάφοροι «μηχανισμοί» για να προστατευτούν «τα μωρά της εξουσίας».

Β) Το ότι με το ποιοι είναι οι 7 κατηγορούμενοι, καταρρίπτονται διάφοροι μύθοι περί του ότι τάχα ήτανε ανώριμα παιδάκια που ενήργησαν επιπόλαια!! Πρόκειται περί πρωτοκλασάτων στελεχών της θύρα9, με τις ηλικίες να ποικίλουν, μη πέφτοντας όμως κάτω από την ηλικία των 22 ετών!

Γ) Το ότι, παρά τις προσδοκίες μας (που βασίζονταν απόλυτα στα γεγονότα), από τις κατηγορίες απουσιάζουν αυτές της «απόπειρας ανθρωποκτονίας» και της «πρόκλησης αναπηρίας». Αυτό, αποτελεί και πάλι για εμάς αποτέλεσμα της ενεργοποίησης των διαφόρων «μηχανισμών» για προστασία «των μωρών της εξουσίας». Υπάρχουν διάφορες άλλες κατηγορίες με σοβαρότερη αυτή της «Βαριάς σωματικής βλάβης».

Ας είναι όμως. Εμείς ευελπιστούμε στην καταδίκη των όσων έχει ενώπιών του το Δικαστήριο, με τις βαρύτερες των ποινών, που υπό τις περιστάσεις, και πάλι δεν θα είναι αρκετές σε σχέση με το τι έχουν κάνει αυτά τα κοριτσόπουλα.

ΥΓ 1 Δεν θα δώσουμε τη χαρά σε αυτά τα κοριτσάκια να δικαστούν αθόρυβα και ήσυχα για να μπορέσουν να κάνουν τα δικά τους. Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι θα παρακολουθούμε άγρυπνοι τα τεκταινόμενα πολύ απλά επειδή ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΥΓ 2 Για να προλάβουμε το να βρεθεί κάποιο copy του άρθρου σε άλλες ιστοσελίδες με σχόλια του τύπου «ρουφιάνοι που ζητούν να φυλακιστούν οπαδοί», να υπενθυμίσουμε ότι ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΕΝΩ ΗΤΑΝ 20 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ 3!!!!

20-4-2008 Δεν Ξεχνώ


http://www.pansyfi-apoel.net

No comments: