Monday, March 15, 2010

Για το παιχνίδι με την πουτάνα της Λεμεσού δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε πολλή απλά θα παραθέσουμε την ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Μακεδονίας που μας βρίσκει αυτή την δεδομένη στιγμή σύμφωνοι. Πολλές φορές υποστηρίξαμε τον πρόεδρο της ομάδας μας αλλά ο τρόπος που αλλάζει σκέψεις και λόγια μας κάνει να σταματούμε την υποστήριξη μας προς τον υπάλληλο της ομάδας μαςΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

Μας έχει κουράσει αυτή η διοίκηση του κυρίου ερωτοκριτου*. Ο κύριος ερωτοκρίτου, φοβούμενος κατά καιρούς μη χάσει την φήμη που έχει κερδίσει στην κυπριακή κοινωνία ως «πρόεδρος» του Α.Π.Ο.Ε.Λ. προβαίνει σε δηλώσεις περί μη αναγνώρισης των οργανωμένων οπαδών. Δηλώσεις που ντροπιάζουν την ομάδα μας κάνουν εμάς τους φίλαθλους του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας να νοιώθουμε αηδία.

Ένα από τα πολλά «φάουλ» (για να χρησιμοποιήσουμε και τον ποδοσφαιρικό όρο) του κυρίου ερωτοκριτου είναι ότι ξεχνάει ακόμα και το όνομα της εταιρίας στην οποία εργάζεται (γιατί μάλλον μόνο ως εταιρία βλέπει τον Α.Π.Ο.Ε.Λ.). Ξεχνάει ότι εργάζεται στον μοναδικό σύλλογο της Κύπρου που φέρει την Ελλάδα στο όνομά του. Ο κύριος ερωτοκριτου στις 3 Νοεμβρίου 2009 στον αγώνα με την Πόρτο είχε πρόβλημα με τους οργανωμένους οπαδούς γιατί προσπάθησαν να διαδώσουν την Ελληνικότητα της Κύπρου σε όλη την Ευρώπη. Το πρόβλημα του τότε ήταν ότι στην νότια κερκίδα θα γινόταν coreo με την ελληνική σημαία και την Κύπρο στην μέση. Τότε ο κύριος ερωτοκριτου δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τους οργανωμένους γιατί η UEFA θα τιμωρούσε το ήδη παραφουσκωμένο (από τα λεφτά του Champions League) πορτοφόλι του. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μας κάνει περήφανους γι’ αυτό που είμαστε και γι’ αυτό που αντιπροσωπεύουμε. Το θέμα πήρε διαστάσεις και ακόμα και ο πιο άσχετος ευρωπαίος εξαιτίας του Παν.Συ.Φι. κατάλαβε ότι η Κύπρος αποτελεί ελληνική γη.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη δήλωση του κυρίου ερωτοκριτου περί μη αναγνώρισης των οργανωμένων οπαδών. Στις 15 Φεβρουαρίου 2009 η αστυνομία συνέλαβε 13 οπαδούς του Α.Π.Ο.Ε.Λ. σε επεισόδια στην Λεμεσό. Τότε ο «πρόεδρος» του Α.Π.Ο.Ε.Λ. χωρίς να αξιολογήσει την κατάσταση είχε κάνει για πρώτη φορά την περίφημη δήλωση που πλέον έχει καταντήσει καραμέλα στα χείλη του. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, στην ίδια πόλη και σε αγώνα απέναντι στον ίδιο αντίπαλο ακούμε πάλι τα ίδια λόγια. Ο κύριος ερωτοκριτου από την αρχή της θητείας του το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τον Παν.Συ.Φι. Ποτέ του δεν υπερασπίστηκε τους οπαδούς της ομάδας μας όταν χρειάστηκε. Ο «πρόεδρος» (βάση λεξικού: επικεφαλής μίας ομάδας προσώπων) γύρισε πολλές φορές την πλάτη του στην οικογένεια του Α.Π.Ο.Ε.Λ. με αποκορύφωμα στα γεγονότα των άνανδρων επιθέσεων σε οπαδούς της ομάδας μας στο Fan Club και στο Nuevo Campo. Επιθέσεις που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των αδελφών μας. Επιθέσεις τον οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κύριος ερωτοκριτου ήταν πάντα απών.

Εμείς οι οργανωμένοι οπαδοί του Α.Π.Ο.Ε.Λ. δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν υπάλληλο της εταιρίας να μας αναγνωρίσει. Εμείς είμαστε οι «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ». Ξέρουμε ποιοι είμαστε και μέσα από την ιστορία και την πορεία της ομάδας μας καταφέραμε να μας αναγνωρίζει όλη η Ευρώπη. Στηρίζουμε την ομάδα μας σε κάθε αγώνα, είτε αυτός γίνεται στην Λευκωσία είτε στην άλλη άκρη της Ευρώπης. Καταθέτουμε την ψυχή μας και τα λαρύγγια μας σε κάθε ματς και συνεχίζουμε να το κάνουμε στις χαρές αλλά και στις λύπες γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι στα δύσκολα μας χρειάζεται παραπάνω η ομάδα μας. Βαρεθήκαμε πια τους έμμισθους συμφεροντολόγους που με τον ιδρώτα της ομάδας και της κερκίδας μας κατάφεραν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, να γίνουν διάσημοι και να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους με τα εκατομμυριάκια του Champions League. Για εμάς ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. είναι ιδέα και τρόπος ζωής, δεν είναι επιχείρηση. Ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. είναι η ιστορία του και αυτή είναι γραμμένη μόνο στο γρασίδι και στα τσιμέντα και όχι σε κάποιο V.I.P. box.

Ο κύριος ερωτοκριτου στα αίτια της ήττας της ομάδας μας ανέφερε την κούραση των παικτών μας. Πράγμα απόλυτα φυσιολογικό και κατανοητό από κάθε οπαδό. Η ήττα όμως ήταν η αφορμή για τα επεισόδια και αν ψάχνετε τον ηθικό αυτουργό αναρωτηθείτε τι θα γινόταν αν ο «πρόεδρος» τις ομάδας μας χαλάλιζε μερικά από τα λεφτά, που σε καμία περίπτωση δεν του ανήκουν, για να «γεμίσει» την ομάδα σε θέσεις στις οποίες έπρεπε να γίνει ένα «φρεσκάρισμα» ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες μας. Τέλος καλούμε τον κύριο ερωτοκριτου όπως ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ τις δηλώσεις του περί μη αναγνώρισης των οργανωμένων, γιατί με αυτές τις δηλώσεις ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την μεγαλύτερη μερίδα των οργανωμένων οπαδών στην όποια ανήκουμε και εμείς σαν οργανωμένος σύνδεσμος εξωτερικού.

Υ.Γ Εμείς σαν ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Α.Π.Ο.Ε.Λ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ καταδικάζουμε τα επεισόδια που σημειωθήκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου από μια μικρή μερίδα οπαδών οι οποίοι αμαυρώνουν το όνομα των οργανωμένων οπαδών και βάζουν σε περιπέτειες την ομάδα μας, την στιγμή που η ομάδα μας, μας χρειάζεται περισσότερο από πότε στα παιχνίδια που ακολούθουν. Για εμάς πάνω από όλα είναι ο Α.Π.Ο.Ε.Λ και όχι οποιοσδήποτε θέλει να βλάψει τα ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.
ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Α.Π.Ο.Ε.Λ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
http://www.apoel-makedonias.gr

No comments: